Jums reikes
2 stiklines basmati ryziu
3.5 stiklines vandens
1arb.saukst. druskos
2saukst. Ghi ar aliejaus
2arb. saukst. Kumino sieklu
2 vnt. astru cili pipiru (nuvalitu nuo sieklu ir supjaustitu)
1 arb. saukst. malto cinamono
1 arb. saukst. sviezio trinto imbiero
0.5 arb. saukst. malto muskatinio riesuto
3 vnt. susmulkinto kardamono anksciu
2 saukts. smulkintu kalendru lapeliu
2 saukst. sviesto
Gerai nuplaukite ryzius, i rpaikite vandenyje 15 min, po to isimkit e15 min is vandens. Ipilkite i puoda sudyto vandenio ir pastatykite ant dideles ugnies.
Susildikite nedideliame puode Ghi arba alieju ir pakepinkite jame kumino sieklas ir pipirus. Kai sieklos prades tamseti iberkite cinamona. imbierus, kardamona ir muskatini riesuta. Greitai ismaisykite, idekite ryzius i rtoliau maisykite. Po 1-2 min kai ryziai truputeli pakeps, ipilkite verdanti vandieni, uzdarykite dangciu ir sumazinkite ugni iki minimumo. Ne pakeldami dagcio ir ne maisydami virkite apie 15-18 min, kol ryziai sugers visa vandieni.
Nuimkite dangti ir laikikyte puoda atvira ant mazos ugnies keleta minuciu. Isimkite kardamono ankscius ir atsargiai permaisykite ryzius su sakute, pries tai idejus i ji sviesto ir smulkintu kalendru.
Tokius ryzius galima paduoti prie stalo su betkokiemis darzovemis.
Ryzio ismirkimo ir dziovimo laikas - 30 min
Gaminimo laikas - 20 min
Visiems skanaus